Piškotki

Z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje uporabljamo na spletnem mestu družbe Atelje Galerija piškotke za spremljavo obiskanosti spletne strani in piškotke za prikaz lokacije Atelje Galerije na zemljevidu. 

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se preko brskalnikov prenesejo na napravo, s katere uporabnik dostopa do interneta. Spletni brskalnik, preko katerega uporabnik dostopa do interneta, piškotke prenese ob prvem obisku spletne strani, ob nadaljnjih obiskih pa lahko preveri, ali je piškotek posameznega spletnega mesta že prisoten. Če je temu tako, uporabi brskalnik podatke iz piškotka in preko njih komunicira s spletno stranjo ter lahko prilagodi prikazano vsebino posameznemu uporabniku oz. posreduje analitične podatke upravljavcu spletne strani, ki na podlagi teh podatkov z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje prilagaja vsebino spletne strani uporabniku. S pomočjo piškotkov si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, zaradi česar je brskanje po spletnih mestih bolj učinkovito in prijazno.

Spletna stran Atelje Galerije uporablja sledeče nenujne piškotke:

PiškotekTrajanjeNamen
guest_id6 mesecevKošarica za neprijavljene uporabnike
remember_12 mesecevPomnenje prijave
cookieControlPrefs2 mesecaAnalitika
PHPSESSIDsejaSeja

Atelje Galerija prenese nenujne piškotke na napravo, preko katere dostopate do spletne strani, le v primeru, če v to privolite s klikom na »Strinjam se z namestitvijo piškotkov« v pojavnem okencu na spletni strani. 

Uporabnik lahko shranjene piškotke kadarkoli preveri, oz. omeji ali onemogoči skladno z navodili spletnega brskalnika, ki ga uporablja, zato priporočamo, da s tem v zvezi preberete navodila brskalnika, ki ga uporabljate. V primeru kakršnihkoli težav v zvezi z nastavitvami glede piškotkov v brskalniku nas prosim kontaktirajte na enega izmed objavljenih kontaktnih podatkov.